"OKRUGLA FANTAZIJA" Učenici iz Zvornika osvojili dva srebrna priznanja na Sajmu turizma u Ljubljani

Na Sajmu turizma u Ljubljani, koji je ove godine zbog epidemioloških mjera održan onlajn, učenici zvorničkog Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" osvojili su dva srebrna priznanja za projekat "Okrugla fantazija" kojim su predstavili dvije vrste palačinaka.

FOTO: srpskainfo.com

Projekat “Kuhinja moga kraja” učenika ove škole dobio je i posebno priznanje za najviše glasova publike, odnosno onlajn posjetilaca na internet stranici Turističke organizacije Slovenije.

Direktor Srednjoškolskog centra “Petar Kočić” Biljana Pisić izrazila je zadovoljstvo uspjehom učenika i profesora, ističući da je veoma značajno da su nastavljeni projekti koji afirmišu i druge aktivnosti u školi, osim samih časova nastave.

Podsjećajući da je Sajam bio planiran za januar, ali da je zbog epidemioloških mjera odgođen za maj, Pisićeva je rekla da se, nažalost, situacija sa virusom korona nije promijenila pa je takmičenje održano onlajn.

– Ostaje žaljenje što učenici i profesori nisu bili u Ljubljanu i tamo uradili prezentaciju, te stekli nova prijateljstva – rekla je ona i dodala da je izuzetno važno da se nastavlja kontinuitet saradnje sa školama iz Slovenije i slovenačkim Turističkim savezom.

Prema njenim riječima, dugogodišnje prijateljstvo sa školom iz Sežane će ponovo rezultirati odlascima zvorničkih učenika u Sloveniju, ali i dolaskom njihovih učenika i profesora u Zvornik.

– Učenici koji su osvojili ova priznanja, bez obzira što je takmičenje bilo onlajn, zajedno sa profesorima potrudili su se da promovišu svoj kraj i grad, odnosno svoju školu na najbolji mogući način – rekla je Pisićeva.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram