“OLIČENJE NAJVIŠE VOJNE VRLINE” Vučić svim pripadnicima Garde Vojske Srbije čestitao Dan jedinice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ministru odbrane Srbije Nebojši Stefanoviću i svim pripadnicima Garde Vojske Srbije 6. maj – Dan jedinice, istakavši da njeni pripadnici, nastavljajući tradiciju srpske Gvardije dugu 191 godinu, vrše dužnost sa izuzetnom posvećenošću i zalaganjem, oličavajući najviše vojne vrline.

FOTO: Srpskainfo

Tokom postojanja stekli ste i očuvali renome najelitnije jedinice Vojske, dajući doprinos uspješnom stvaranju moderne i funkcionalne vojne organizacije. Budni i spremni u miru i odlučni i hrabri u ratu sa ponosom nosite gardijsku uniformu i dodeljena odlikovanja za zasluge i postignute rezultate – poručio je Vučić.

On je ukazao da gardisti dosljednim i efikasnim angažovanjem u izvršavanju zadataka i neprekidnim usavršavanjem, iz godine u godinu, unapređuju posebno oblast vojnog protokola za potrebe državnog i vojnog rukovodstva.

Vučić je istakao da time doprinose jačanju ugleda kako Vojske, tako i Srbije, inspirišući i druge pripadnike Vojske.

– Hvala vam na besprekornom vršenju službe. Siguran da ćete kao i do sada profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i ostati ponos nacije, čestitam vam praznik – navodi se u čestitki predsjednika Srbije.

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram