Piletina u umaku

Sastojci:

FOTO: N.N.

600 g pilećeg bijelog mesa

500 ml pavlake za kuhanje

1 kašiku senfa

1 kocka za supu i

1 dl vode ili temeljca od supe

malo suvog biljnog začina

malo bibera

1 kašičica suvog peršuna

malo ulja

Priprema

Piletinu isjeći na šnite, začiniti i pobiberiti, zatim na malo ulja ispeći piletinu da malo porumeni sa svake strane. Kada se proprži piletina sa svake strane izvaditi je na tanjir.

Na ulju od pečenja piletine staviti kocku za supu i 1 dl vode ili ako nemate kocke za dadajte 1 dl temeljca od supe. Zatim dodajte pavlaku za kuhanje, 1 kašiku senfa i sve promješajte da se senf sjedini sa vrhnjem, a zatim dodajte 1 kašičicu suhog peršuna ili malo svježeg.

Promiješati i vratiti piletinu u umak. I kuhati u umaku još 5 minuta i gotovo.

 Poslužite uz prilog po želji. 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram