Političar kampanju započeo IZ KOVČEGA "Ovo je grad mrtvih"

Karlos Majorga, kandidat na lokalnim izborima u Meksiku, svoju političku kampanju je prije nekoliko dana započeo iz otvorenog kovčega, upozoravajući na taj način na stopu nasilja u gradu Huarezu, koji je, zbog kombinacije pandemije i nemara aktuelnih vlasti postao "grad mrtvih".

FOTO: NOTICIEROS TELEVISA / YOUTUBE

Majorga je na predizborni skup, koji se održao na mostu između meksičkog pograničnog grada Huareza i El Pasa u Teksasu, stigao u kovčegu. Pratili su ga njegovi saradnici odjeveni u zaštitnu medicinsku opremu, a u rukama su nosili bukete cvijeća u pokušaju da tako skrenu pažnju na broj žrtava korona virusa koji u ovoj zemlji prelazi čak 200.000, prenosi Telegraf.

– Svoju političku kampanju odlučili smo da započnemo iz kovčega jer na taj način političarima želimo da uputimo poruku da ovde ljudi umiru zbog njihove indiferentnosti – rekao je Majorga.

On je potom oštro napao svoje protivnike.

– Isti oni političari koju su ćutali i ranije zbog visoke stope organizovanog kriminala, ćute i sada kad su suočeni s haotičnom situacijom zbog kovida – rekao je.

Grad Huarez nalazi se u severnoj državi Čivava na granici sa Sjedinjenim Državama u okrugu u kojem se kandiduje Majorga i jedan je od dijelova Meksika najpogođenijih kriminalom.

Kampanju za izbore koji će biti održani u junu započelo je na hiljade kandidata za zastupnike, guvernere i gradonačelnike. O ozbiljnosti situacije na koju upozorava Majorga govori i podatak po kojem je dosad u kampanji smrtno stradalo 16 kandidata.

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram