Pretresi na dvije lokacije u Sarajevu: Opsežna međunarodna istraga finansijskog kriminala

Tužilaštvo BiH, zajedno sa Agencijom za istrage i zaštitu, obavlja koordinisane aktivnosti i pretrese na ukupno dvije lokacije u Sarajevu, a riječ je o opsežnoj međunarodnoj istrazi finansijskog kriminala i pretresaju se objekti i prostorije bivšeg visokog funkcionera bankarskog sektora.

FOTO: srpskainfo.com

Pretresi se obavljaju u okviru aktivnosti međunarodne pravne pomoći i saradnje, sa institucijama Austrije i Njemačke, a istovremeno operacija je pokrenuta i u ove dvije države, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Istraga se odnosi na sumnje u finansijski kriminal i pranje novca, u odnosu na dodjele određenih finansijskih doznaka i uplata u ukupnom iznosu od oko pola miliona evra.

Na području BiH, osumnjičen je bivši visoki funkcioner iz bankarskog sektora, te su u toku aktivnosti na njegovom lociranju, hapšenju i ispitivanju u okviru istrage, dodaje se u saopštenju.

Istražilac Tužilaštva BiH se nalazi na terenu gdje koordiniše aktivnosti policijskih službenika koji vrše pretrese, a Tužilaštvo BiH u kontaktu je i koordinaciji sa kolegama u Njemačkoj i Austriji.

– U interesu istrage u ovom trenutku ne možemo davati više informacija ili detalja – navedeno je u saopštenju.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram