U Srbiji stupile na snagu mjere zatvaranja: Vakcinacija protiv korone bez prekida

Sinoć u 21 sat, shodno odluci Vlade Srbije, počelo je zatvaranje, pa će do ponedjeljka u šest sati u Srbiji moći da rade samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe

Sve druge prodavnice kao i ugostiteljski objekti, kafići i restorani, kozmetički i frizerski saloni, saloni ljepote, kladionice, kockarnice, dječije igraonice, teretane, sportski objekti moraju biti zatvoreni do ponedjeljka ujutru.


Za vikend će osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi moći da rade i ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, kiosci i trafike.

Takođe i radnje i objekti poput obućarskih, staklorezačkih i krojačkih radnji, a dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i sličnih smještaja, ali samo za goste koji su prijavili boravak u tom smještaju.


Moći će da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza.


Od ponedjeljka, na onlajn nastavu prelaze i učenici viših razreda osnovnih škola, a za učenike srednjih škola se ovaj oblik nastave produžava i na sljedeću sedmicu.


Kada je riječ o vakcinaciji, ona će se odvijati bez prekida, po unaprijed utvrđenom planu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram