Foto: Screenshot

Šokantan izlazak muftijstva Čečenije… Muftija Salah Mežijev je izjavio da je „borba na strani Rusije džihad“. Milicija, koju je finansirao lider Čečenske Republike Ramazan Kadirov, poslala ih je u Ukrajinu da podrže Ruse.

Kadirov, lider Republike Čečenije koja je u sastavu  Rusije, poslao je svoju miliciju koju finansira Moskva da podrži ruske redove. Čečenski muftija Salah Mežijev je rekao: „Borba na strani Rusije je za Alaha i to je džihad.
 
13. dana ruske okupacije Ukrajine, sukobi su nastavljeni punom parom, a treći pregovarački sastanak strana nije dao nikakve rezultate.
 
Pošto je ranije dva puta prekršila sporazum o evakuaciji, Moskva je proglasila novi privremeni prekid vatre u pet gradova. Međutim, saopšteno je da civili koji bježe od bombi mogu da odu samo u Rusiju i njenu saveznicu Bjelorusiju. Plan je izazvao reakcije da „Putinov problem nije da se evakuiše, već da preuzme vlast“.

Slike snaga lojalnih predsjedniku Čečenije Ramazanu Kadirovu, koje su se borile zajedno sa ruskim snagama, stajale na molitvi i pozivale na molitvu, bile su naširoko diskutovane na društvenim mrežama.

Ne zna se tačno koliko je vojnika poslao Kadirov, koji je svoju miliciju koju je finansirala Moskva poslao u rat u Ukrajinu da podrži rusku vojsku, ali neki izveštaji kažu da ih ima čak 10.000.

Dok je spremnost Kadirova da počini zločine kako bi slomio otpor poznata, izjava čečenskog muftije Salaha Mežijeva o 'džihadu' je iznenadila sve.
 
Čečenski muftija Salah Mežijev je rekao: „Borba na strani Rusije je za Alaha i to je džihad. Oni koji su poginuli u ovom ratu biće mučenici, u to nema sumnje“, rekao je on a prenose turski Janicag
 
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )