Foto: Telegram

Nakon što je američki senator Rand Pol blokirao usvajanje zakona o pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara, još jedan zvaničnik SAD je rekao da je protiv.

Naime, Pol Gosar,republikanski član Predstavničkog doma iz Arizone napisao je na Tviteru da je novac koji američka vlada namjerava da izdvoji za podršku Ukrajini rasipanje novca poreskih obveznika, prenijele su RIA Novosti.



"Prošle godine je Zelenski nekako zaradio sto miliona dolara kao državni službenik. Šta mislite, gde će zapravo otići većina od 40 milijardi dolara ponuđenih Ukrajini? Ne treba da šaljemo ni centa", napisao je on.

Prema njegovim riječima, predsjednik Džo Bajden namjerava da pokrene posrednički rat sa Rusijom, što će se ispostaviti kao greška za Ameriku sa posledicama na globalnom nivou.
 
"Vlada Sjedinjenih Država treba da se bavi unutrašnjom politikom: da reši probleme sa javnim dugom, inflacijom i imigracijom", naglasio je Gosar, obrazlažući odluku da se glasa protiv pomoći Kijevu.
 
Ove nedjelje, Predstavnički dom SAD odobrio je paket pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara. Dokument je poslat u Gornji dom, ali ga je tamo blokirao senator Kentakija Rend Pol.

Prema njegovim riječima, SAD u sadašnjim uslovima jednostavno ne mogu sebi da priušte da igraju ulogu svjetskog žandarma na štetu sopstvenog budžeta.
 


 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )