Foto: facebook

🗣 Kina neće dozvoliti Americi da svijet vrati u stanje u kojem će vladati zakoni džungle, a ne međunarodno pravo i norme međunarodnih odnosa, izjavio je šef kineske diplomatije Vang Ji.

🗯 „Mi ćemo odlučno štititi državni suverenitet i teritorijalnu cjelovitost Kine, obuzdavati pokušaje Amerike da koristi Tajvan za kontrolu nad Kinom i raspršićemo iluzije Tajvana da mogu da se oslone na SAD u težnjama ka nezavisnosti. U isto vrijeme mi poštujemo međunarodno pravo i osnovne norme međunarodnih odnosa, a posebno najvažnije međunarodno pravo o nemješanju u unutrašnja pitanja druge zemlje kako je predviđeno Poveljom UN“, rekao je Vang na konferenciji za medije na marginama sastanka ASEAN  u Pnom Penu.

Kineski ministar je dodao da ukoliko princip o nemješanju u unutrašnja pitanja bude ignorisan i odbačen svijet će se vratiti zakonima džungle, a SAD će se još bezobzirnije odnositi prema drugim državama.
 
🗯 „Tako nešto ne možemo da dozvolimo i sve zemlje treba da se ujedine kako se tako nešto ne bi dopustilo i spriječilo da civilizacija nazaduje“, rekao je Vang.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )