Foto: Glas Srpske

Ukrajina je obavijestila „Transnjeft“ da je obustavila pumpanje nafte južnim krakom naftovoda „Družba“ u pravcu Mađarske, izjavio je za Sputnjik portparol i savjetnik direktora „Transnjeft“ Igor Demin.


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !
 

„Ukrajinska strana nas je obavijestila da je obustavila isporuku u pravcu Fenešlitke (Mađarska) zbog pada napona“, rekao je predstavnik „Transnjeft“.

Orban sazvao sjednicu Savjeta bezbjednosti

Portparol mađarske Vlade Zoltan Kovač saopštio je da je mađarski premijer Viktor Orban sazvao večeras Savet bezbednosti zbog obustave rada naftovoda „Družba“.

„Zbog obustave isporuke nafte preko 'Družbe', kao i zbog pada raketa na teritoriju Poljske, premijer Viktor Orban sazvao je Savjet bezbjednosti“, napisao je Kovač na Tviteru.

Agencija MTI saopštila je da mađarska naftno-gasna kompanija MOL prati situaciju na naftovodu „Družba“ i zajedno sa ukrajinskim partnerima razmatra mogućnosti njegovog ponovnog pokretanja. Dodaje se da rezervi nafte u zemlji ima dovoljno za tri mjeseca.

Ranije su poljski mediji objavili da su dvije rakete pale na teritoriju Poljske u blizini granice sa Ukrajinom. Portparol vlade Pjotr Miler izjavio je da je premijer Poljske sazvao sastanak Komiteta Savjeta bezbjednosti savijeta ministara nakon izvještaja o padu rakete na teritoriju zemlje.

Naftovod „Družba“ počinje u Samarskoj oblasti, prolazi kroz Brajnsk a onda se grana na dva dela: severni koji ide preko teritorije Belorusije, Poljske i Nemačke, i južni preko Ukrajine, Češke, Slovačke i Mađarske.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )