Foto: Nova S

Sve je više ruskih državljana koji pokušavaju da napuste otadžbinu.

Od kada je Vladimir Putin najavio mobilizaciju u Rusiji, broj pretraživanja srpske prijestolnice na ruskom Guglu je eksplodirao, što potvrđuje da će u bliskoj budućnosti u Srbiju doći još državljana te zemlje.

Broj pretraga "Белград" na Guglu počeo je da raste od početka rata u Ukrajini i sada je skoro dvaput veći nego prethodnih godina.

Da se krizni momenti brzo preliju i na internet pretraživače nedavno je pokazala i situacija u Nemačkoj.

Naime, Gugl pretrage za „Brennholz“ (ogrijevno drvo) u Njemačkoj su eksplodirale u poslednjih nekoliko mjeseci jer cijene struje rastu sve više. Od početka juna ove godine termin je izuzetno popularan i ne pada ispod ocjene 50.
 
U Srbiji već sada ima oko 40.000 Rusa. Očekuje se da bi samo u Beograd u naredne dvije nedelje moglo da ih dođe još 4.000, a imajući u vidu koliki su prethodnih mjeseci napravili potres na tržištu zakupa nekretnina, nije teško naslutiti da treba očekivati i novi udar.

Haos na granici: Moraćemo da zabranimo...

Saobraćajne gužve na finsko-ruskoj granici i danas se nastavljaju, saopštila je Rojtersu granična služba Finske.
 
Takođe je navedeno da je broj ruskih državljana koji su ušli u četvrtak u Finsku više nego dvostruko veći u odnosu na nedjelju ranije.
 
Finska razmatra da zabrani ulazak za većinu Rusa, pošto se prekogranični saobraćaj intenzivirao u četvrtak, nakon naređenja predsjednika Vladimira Putina o djelimičnoj vojnoj mobilizaciji, navodi britanska agencija.
 
„Jutros se gužve nastavlju, možda se malo povećalo u odnosu na juče“, saopštio je portparol granične službe uz napomenu da su trenutno redovi oko pola kilometra.
 
Finski kopneni granični prelazi su među malobrojnim otvorenim ulazima u Evropu za Ruse, pošto je niz zapadnih država zatvorio i fizičke granice i vazdušni prostor za ruske avione zbog napada na Ukrajinu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )