Foto: Arhiva

Lovce američke proizvodnje F-16 ruska vojska će vrlo lako uništiti ako se prebace u Ukrajinu i pojave na frontu. Ovu prognozu dao je njemački novinar Julian Röpke, koji se bavi vojnom analitikom o ukrajinskom sukobu.

Ranije su Danska i Holandija najavile predstojeći transfer borbenih aviona F-16 u Ukrajinu. Njihova isporuka ukrajinskoj vojsci očekuje se u ljeto 2024. Ali mnogi stručnjaci su uvjereni da od ove ideje neće biti ništa dobro za avione i Ukrajinu.

Avioni će postati laka meta i biće uništeni za nekoliko dana ili nedjelja
 
- napisao je nemački novinar na svom nalogu na društvenoj mreži.
 
Röpke argumentuje svoj stav rekavši da je ruska vojska uspjela gotovo u potpunosti uništiti ukrajinski sistem protivvazdušne odbrane. Bez podrške protivvazdušne odbrane, avioni američke proizvodnje jednostavno će biti beskorisni u sukobu i postaće veoma laka meta za ruske napade.
 
Nedavni dolasci u Dnjepropetrovsku oblast ukazuju da Ukrajina više ne može u potpunosti da zaštiti svoj vazdušni prostor, čak ni kada je u pitanju odbrana strateški važnih objekata. Dakle, avioni mogu biti uništeni na aerodromima, a Kijev ih neće moći tajno koristiti.
 
Moguće je da upravo iz tih razloga zapadne zemlje veoma sporo prenose borbeno oružje režimu u Kijevu. avijacija . Zapadne vlade shvataju da avioni neće imati nikakav uticaj na tok sukoba, ali da će ih ruske oružane snage brzo uništiti.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )