Foto: Telegram

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak u kome poziva ljude da ratuju u Ukrajini.

Novi video-snimak ruskog Ministarstva odbrane podstiče muškarce da preispitaju kakvi su muškarci i kakve karijere žele da imaju.

Kao primjer onih koji karijeru treba da grade u vojsci, izabrali su čuvara u prodavnici, ličnog trenera u teretani i taksistu.

"Da li ste zaista sanjali da budete branilac ove vrste?", "Da li je tu vaša snaga?", "Da li ste zaista željeli da izaberete taj put?", pitanja su koja se u videu postavljaju trojici muškaraca koji prikazani su i kao naoružani vojnici.

"Ti si muško", "Ti si muškarac, budi muško!", kažu uz poziv: "Služi po ugovoru. Mjesečna plata od 204.000 rubalja" (cca 2275 evra, op.a.).
 
Ranije je saopšteno da je predsjednik Rusije Vladimir Putin potpisao zakon o stvaranju jedinstvenog registra vojnih lica i uvođenju elektronskih sudskih poziva.
 
Po novom zakonu biće izuzetno teško izbjeći služenje vojnog roka, a sankcije su drastične. Kremlj jača svoju vojsku uoči očekivane ukrajinske kontraofanzive u narednim nedjeljama.
 
Muškarci se pozivaju, a oni koji se ne pojave u roku od 20 dana suočiće se sa nizom ograničenja - uključujući zabranu upravljanja motornim vozilima, kupovine i prodaje nekretnina i dobijanja bankarskih kredita.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )