Foto: Twitter

Roman Abramovič je jedan od sedmorice ruskih oligarha kojima je britanska vlada odrijedila sankcije.

Prema odredbama vlade, sve što je u vlasništvu ruskog biznismena na tlu Velike Britanije, sada je zamrznuto, mada je Čelsiju data licenca da nastavi da trguje kao sportski klub.

Takođe, ova odluka povlači i druge konsekvence, pa tako Čelsi neće moći više da prodaje ulaznice za utakmice, tačnije, od sada će samo vlasnici sezonskih karata moći da prisustvuju mečevima "plavaca".
 
Osim toga, Čelsi ne može ni da pravi transfere igrača niti potpisuje nove ugovore, a zabranjena je i prodaja klupske robe. Dozvoljena je samo kupovina hrane.
 
"Imajući u vidu značajan uticaj današnjih sankcija na FK Čelsi i potencijalne efekte svega ovoga, Vlada je ovog jutra izdala dozvolu koja reguliše broj fudbalskih aktivnosgti koje Čelsi može da nastavi. To uključuje i dozvolu klubu da nastavi da igra mečeve, kao i sve ostale aktivnosti, koje će u suštini zaštititi Premijer ligu, širu fudbalsku piramidu, lojalne navijače i ostale klubove. Ova licenca dozvoljava samo akcije kako bi se obezbjedilo da osobe pogođene sankcijama ne bi bile u stanju da ih zaobilaze. Licenca će biti i dalje redovno i pažljivo razmatrana i nastavićemo da radimo sa fudbalskim vlastima", stoji u saopštenju Vlade Velike Britanije.
 
Proteklih dana bilo je dosta govora o tome ko bi mogao da kupi akcije Čelsija, ali sada će ta priča svakako biti stopirana.

Jasno je da u dogledno vrijeme, tako nešto mora da se desi, a jedan od onih koji su zainteresovani da postane vlasnik je i britanski milijarder Nik Kendi, navijač "plavaca" još od dJečačkih dana.
 
Takođe, pojavile su se i informacije da je za kupovinu Čelsija zainteresovan i vlasnik NBA franšize Sakramento Kingsa, Vivek Ranadiv.
 
I Švajcarcki milijarder iz oblasti trgovine medicinskom opremom, Hansjerg Vis je takođe tvrdio proteklih dana da mu je nuđeno da postane vlasnik londonskog kluba.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )