Foto: srpskainfo.com

Kapitenka odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović izjavila je da osvajanje olimpijskog zlata u ovom trenutku nije bilo realno.

Odbojkašice Srbije sa Olimpijskih igara u Tokiju vratile su se sa bronzom, što im je druga medalja u nizu sa Igara, poslije srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine.

– Mi smo i otišli sa velikim ambicijama i mislim da u ovom trenutku nije bilo realno da se očekuje zlato odličje, iako sam ga i sama prva najavljivala. Situacija koja nas je pratila, možda i neke okolnosti sa kojima smo se susretale, učinile su da se ne okitimo najsjajnijim odličjem. Moramo da budemo zadovoljni bronzom, jer svaka olimpijska medalja je nešto posebno i drugačije. Sad je stvarno postala fraza, ali naša bronza sija zlatnim sjajem – rekla je Ognjenović Tanjugu.

Uprkos tome što su Igre u Japanu pratili određeni protokoli zbog korona virus i što nije bilo publike, dizač srpskog tima ističe da će joj Olimpijske u Tokiju ostati u lijepom sjećanju.

– Nije bilo lako, ali mislim da smo svi bili veoma pripremljeni na to. I prije odlaska u Japan, mi smo u klubovima sezonu i po igrali bez gledalaca. To je svakako bila tužna činjenica, koja je možda uticala na bolji performans svakog sportiste. Bile smo naviknute na to i ne vjerujem da je to bila neka presudna stvar. Ono što smo negdje čuli i slušali pred sam odlazak u Tokio, koliko su mjere bile rigorozne, kakva će biti pravila ponašanja, moram da priznam da su za mene ovo bile jedne od ljepših Igara, a kada ih uporedim i sa Pekingom, Londonom, Rio de Žaneirom. Kada sam sumirala i sabrala sve utiske, iz Tokija nosim lijepe uspomene – istakla je Maja Ognjenović.

Izabranice Zorana Terzića od 19. avgusta do 4. septembra očekuje novi izazov, kada će u Beogradu pokušati da odbrane i osvoje treću zlatnu medalju u nizu na Evropskim prvenstvima, a ukupno četvrtu.

– Ja se nadam da možemo. Svakako smo više puta pokazale da smo ekipa za velika djela i kada je malo ko očekivao neki uspjeh od nas, mi smo pokazale da možemo da se izdignemo iz mrtvih i napravimo neko iznenađenje – zaključila je Ognjenović.

Aktuelne svjetske i dvostruke uzastopne evropske šampionke, na EP koje se organizuje u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji, igraće u grupi A u Beogradu protiv Bosne i Hercegovine, Francuske, Belgije, Azerbejdžana i Rusije.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )