Foto: Telegram

Događaji u Ukrajini su dio borbe SAD protiv multipolarnog svijetskog poretka rekao je ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova.


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

SAD i njeni saveznici ne prestaju sa borbom protiv formiranja multipolarnog svijetskog poretka, događaji u Ukrajini su postali deo ovog sukoba, navodi se u saopštenju Lavrova na konferenciji posvijećenoj ruskim državljanima koji žive u inostranstvu.

"Događaji u Ukrajini, to nije neki novi regionalni sukob, već dio borbe koja se odvija za budućnost svjetskog poretka. Svjedoci smo neprekidnih napora SAD i zapadne manjine koju predvode da se zakoči objektivni proces formiranja multipolarnog svijetskog poretka, uključujući kroz promovisanje koncepcije poretka koji je zasnovan na pravilima. Danas zapadni lideri otvoreno to priznaju, trabunjaju o sopstvenoj ekskluzivnosti i superiornosti nad drugim civilizacijama“, istakao je Lavrov.

On je podvukao, da je trenutno geopolitička situacija nevjerovatno eskalirala: nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini neprijateljske zemlje su protiv Rusije pokrenule hibridni rat.

"Cilj tog rata je da se nanese poraz na bojnom polju, potkopa ruska ekonomija, oslabi unutarpolitička stabilnost, da se Rusija pomjeri sa pozicije jedne od vodećih svjetskih sila“, zaključio je ministar inostranih poslova Rusije.

Sergej Lavrov se obratio na konferenciji "Ekonomska saradnja: sunarodnici i regioni Rusije. Odgovarajući na izazove vremena“.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )