Foto: srpskainfo.com

Naoružani razbojnici maskirani u popove prije 18 godina na Badnje veče ukrali su iz ekspoziture jedne banke u Zemunu 150.000 evra, a ova pljačka do danas nije riješena.

Podsjetimo, slucaj koji je svojevremeno šokirao Srbiju dogodio se 6. januara 2004. oko 17 časova, kad su trojica razbojnika obučena kao sveštenici upala u banku.

Duge cijevi i mantije
Nevjerovatna pljačka dogodila se pred sam kraj radnog vremena ekspoziture banke. U hol su, kako su tada izvještavali mediji, ušla tri sveštenika i pridružila se klijentima koji su već čekali u redu. Navnodi, prišao je čuvar kako bi pomogao sveštenicima i odveo ih do šaltera.

– Hristos se rodi, ovo je pljačka – povikali su lopovi u mantijama, s lažnim bradama.

– Lopovi su ispod mantija izvadili duge cijevi, razoružali radnika obezbjeđenja, natjerali sve prisutne da legnu na pod i uz prijetnju da će pucati tražili novac. Pronašli su sef, iz njega izvadili pare i stavili plijen u džakove – izvještavali su tada mediji.

Bogat plijen
Ekspozitura u Glavnoj ulici poslije ove nesvakidašnje krađe ostala je bez 100.000 evra, četiri miliona dinara, 20.000 dolara i 11.000 švajcarskih franaka što je u to vrijeme bilo oko 150.000 evra! Trčeći su se dali u bijeg iz ekspoziture, kroz glavnu zemunsku ulicu, dok su ih prolaznici u čudu gledali.

Osim novca, odnijeli su i tri video-kasete na kojima se nalazio snimak razbojništva, ali im je promakla četvrta. Upravo na tom videu zabilježena je pljačka, pa se očekivalo da ce “sveštenici” brzo pasti. Međutim, do današnjeg dana ova neobična pljačka nije razjašnjena.

Meta pumpe i pošte
Podsjetimo, mediji su ranije izvještavali da je ova banda zapravo dio grupe koja je kasnije uhapšena i osuđena pred Specijalnim sudom. Grupa koja je pala zbog serije pljački pumpi i pošti bila je osumnjičena i za ovo razbojništvo. Međutim, dokazi protiv njih nisu sakupljeni. Do danas nije dokazano da su oni zapravo bili lažni popovi.

Svjedočili bankarski službenici Niko ih nije prepoznao Izvori bliski istrazi svojevremeno su izjavljivali da su sigurni da znaju ko su lažni popovi pljačkaši. Medutim, tvrdili su da nemaju dokaza da bi ih uhapsili. Kao otežavajuća okolnost pominjalo se to što bankarski službenici nisu mogli da prepoznaju lopove, piše Blic.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )