Foto: Screenshot

Crnogorski košarkaški trener Srđan Radulović sa familijom je ostao u Kijevu tokom ruske invazije.

Srđan Radulović, trener košarkašica Budiveljnika i selektor ženske reprezentacije Ukrajine, ostao je u Ukrajini sa svojom porodicom, gdje se nalazi u školi koja je pretvorena u sklonište.

Kako crnogorski stručnjak kaže za "Portal Analitika", u nedjelju je pokušao da sa svojom porodicom izađe iz Ukrajine, ali nije uspjeo.
 
Radulović je tri dana prije početka rata osvojio nacionalni Kup sa košarkašicama Budiveljnika, što je bila odlična uvertira za nastavak sezone. Sada više nikom nije u glavi nastavak sezone, već samo što skoriji završetak rata.
 
- U nedjelju sam bio u restoranu, veselio se, a sad sam u bunkeru. Sve se preokrenulo za sat, da ne povjeruješ. Niko nije očekivao da će ovo da se desi, a dosta komuniciram s narodom u Kijevu. Svi smo mislili da će se konflikt intenzivirati na istoku Ukrajine, a ne u Kijevu - kaže Radulović.

"Pokušao sam sa porodicom da napustim Kijev, probio sam se nekih 50 kilometara Žitomirskom trasom ka Lavovu. Tada su nas ukrajinski vojnici vratili zbog direktne opasnosti. Ukrajinski vojnici su nas upozorili da su krenuli da ruše autoputeve i mostove. I onda se dešava da vam tenk izleti na put. Imao sam situaciju da je tenk bio ispred mene, pa sam morao preko ivičnjaka da se penjem kako bih prešao na drugu stranu bulevara. Prolazim kroz crveno svjetlo, dajem puni gas, samo da se izvučem iz situacije i porodicu bezbjedno vratim u sklonište  Pokušao sam da uz pomoć google mapsa nađem alternativni pravac, ali to je nemoguće, pošto tu ne možete da vidite odakle vam prijeti opasnost", kaže on.
 
Poručuje da sada žali što nije poslušao savjete ambasadorke Crne Gore u Ukrajini da ranije napuste zemlju.
 
"U stalnom smo kontaktu sa osobljem naše ambasade koje je ostalo tu, a sinoć nas je kontaktirao i srpski ambasador", navodi.

Radulović je cjelokupna dešavanja u Ukrajini opisao jednom riječju - katastrofa
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )