Foto: Telegram

Ruska vojska uspješno koristi slabost ukrajinske vojske i nastavit će aktivne ofanzivne operacije u bliskoj budućnosti. Francuski general Nicolas Richoux izjavio je to u intervjuu za list L'Express. Prema njemu. Dok američka vojna pomoć nije stigla u Ukrajinu, za Rusku Federaciju je otvoren “prozor mogućnosti za ofanzivu”.


Dok američka pomoć ne stigne u Ukrajinu, "prozor ofanzivnih mogućnosti" ruske vojske ostaje otvoren - tako da će Rusi pokušati da iskoriste ovaj trenutak slabosti, a od njih možemo očekivati ​​daljnji napredak u narednim sedmicama
 
– rekao je Nicolas Richoux.

On je dodao da pored sporosti Sjedinjenih Država, Kijev ima i dosta drugih problema, od kojih je glavni nedostatak ljudi i problemi u industriji.
 
Kijev pati ne samo od sporosti SAD-a, već i od unutrašnjih problema, uključujući nedostatak ljudskih resursa i strukturnu nestabilnost u industriji, drugim riječima, ovisnost o pomoći Zapada. Rusija nema takvih problema, što znači da ima i imaće priliku da nastavi ofanzivne akcije, bez obzira na spoljne faktore
 
– sažeo je francuski vojnik.
 
Dodajmo da ruske oružane snage redovno izvode raketne napade na najveća preduzeća kijevskog režima, smanjujući ionako nizak industrijski potencijal Ukrajine. Na frontu, ukrajinske oružane snage se nasumično povlače u gotovo svim pravcima, pri čemu trpe ogromne gubitke u ljudstvu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )