Foto: KSS.RS / NEBOJŠA PARUŠIĆ

Košarkaši Srbije doživeli su u najmanju ruku poraz koji niko nije očekivao.

Ekipa Svetislava Pešića poražena je u Belgiji od domaćina rezultatom 73:69, i to na samom kraju meča kada su Belgijanci na čelu sa sjajnim Van Rosom kaznili dekoncentrisane „Orlove“ i tako se popeli na prvo mjesto kvalifikacione A grupe za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Odmah poslije meča selektor Svetislav Pešić je analizirao poraz i čestitao hrvatskom stručnjaku na klupi Belgije, Dariju Đerđi.

– Prije svega hoću da čestitam belgijskoj ekipi i treneru Đerđi. Zaslužili su ovu pobjedu. Sve vrijeme je izgledalo da kontrolišemo igru i rezultat, ali napravili smo, da kažem, 10 izgubljenih lopti i vratili smo protivnika u igru. Gubili smo lopte i gubili, a oni su postizali lake poene i povećali samopouzdanje. To je razlog zašto nismo reagovali kako smo htjeli. Znao sam i prije početka treće četvrtine da će belgijski tim biti agresivniji, da će više pritiskati loptu, imati više energije, fokusa, jaču odbranu… I to se dogodilo – rekao je Pešić posle utakmice, a prenosi Blicsport.

Imao je i oštru kritiku u poruku za igrače koji su po prvi put u nacionalnom timu.

– Počeli smo treću četvrtinu sa 0:9, bez dobre organizacije i povećali smo samopouzdanje belgijskom timu.

Još jednom, ovo su kvalifikacije, prošlu utakmicu smo pobijedili, večeras smo izgubili i ovo moramo da imamo u vidu, moramo da učimo iz ovoga. Imamo mnogo igrača koji su prvi put u nacionalnom timu i moraju da nauče kako se igra za reprezentaciju. U njoj je malo drugačiji sistem, svaka utakmica je kao poslednja i moramo da bolje kontrolišemo napade, loptu… Vidjeli smo u ovim kvalifikacijama i to ne samo sada, već i ranije, da je u svakoj utakmici teško pobijediti.

Srpski selektor ne krije da je u ovim mečevima dobro “skenirao” stanje u timu.

– Vama nije važno, ali meni jeste, da poslije ove dvije utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam s ovim momcima, talentovani su, pokazuju odličan stav, bore se za zemlju, za saigrače.

Srbija će naredne utakmice odirati posljednjeg vikenda u februaru 2022. godine, kada je očekuje dvomeč protiv Slovačke.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )