Foto: srpskainfo.com

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neće da odgovara na niske i plitke uvrede predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je u Njujorku izjavio da je "Vučić ratni huškač i prepreka ulasku Srbije u EU".

Neće se promijeniti to da ću na njegove niske i plitke uvrede nastaviti da ne odgovaram uvredama, a da odgovaram pokazivanjem poštovanja prema hrvatskoj državi, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu, komentarišući Milanovićeve uvrede na njegov račun.

On je istakao da će da odgovara samo sa željom da srpska država bude uspješnija u ekonomiji i ništa više, te ocijenio da valjda niko ne može da zabrani tu vrstu zdrave konkurencije.

– A da ga vrijeđam, ne pada mi na pamet. On je izbor hrvatskog naroda, građana Hrvatske i on je time njihova slika i prilika – rekao je Vučić.

On je rekao da razumije Milanovića i njegove izjave. Ja ga razumijem. On je veliki, iskren prijatelj Srbije, on čezne da Srbiju vidi u EU, a smetam mu ja i taj problem ćemo da riješimo. Tako da će Milanoviću da bude mnogo lakše. Ali to neće da promijeni činjenicu da će Srbija da pretekne Hrvatsku – dodao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbiji neće biti potrebna “četiri desetljeća” da ekonomski stigne Hrvatsku, kako smatra neki stručnjak, nego mnogo prije. Prvo, ustanovili smo da ste primetili da će Srbija da vas stigne. E sad je ostalo drugo pitanje za koje vrijeme. To će biti mnogo prije ta četiri desetljeća. Za sad ćemo da vidimo kraj ove godine kako će da bude, pa će onda to i vama da bude jasno – dodao je on.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je juče u Njujorku na Univerzitetu Kolumbija, govoreći u okviru forume svjetskih lidera na temu “Krize u nastajanju i konkurentski narativi”, da je najteža stvar to što je Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih godina i da to vidi kao prepreku za ulazak Srbije u EU.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )