Foto: Screenshot

POSLEDNJI ispraćaj i dženaza akademiku, istaknutom književniku, pjesniku i scenaristi Abdulahu Sidranu, održaće se u haremu Ferhadija džamije u Sarajevu 27. marta nakon ikindije namaza u 15.40 sati, prenose mediji.

Odabir lokacije nije slučajan jer, zapravo, na ovaj način će porodica i prijatelji velikog Sidrana ispuniti njegovu želju da bude sahranjen u haremu Ferhadije, gdje su njegovi prijatelji i kolege, poput Nedžada Ibrišimovića, navodi N1.ba.

Tehvid će se proučiti  danas nakon ikindije namaza (15.40 sati) u Ferhadija džamiji. Komemoracija će biti  u Narodnom pozorištu u 12 sati.
 
Glumac Slobodan Ćustić, koga je proslavila uloga Kuduza, odustao je od odlaska u Sarajevo.

- Pozdravio sam se s njim na svom Fejsbuku i Instagramu. Napisao sam: "Abdulah Sidran se preselio... Hvala na svemu, dragi čovječe, divni umjetniče i milo dijete... Dao si mom životu zamah." Želio sam da odem na njegov ispraćaj. Međutim, ko zna kako bi to sve ispalo i neko bi to vjerovatno zloupotrijebio i iskoristio. Odustao sam. Lično znam da je Abdulah bio jedno dijete. Gledam ga kao velikog umjetnika i pjesnika i neko zalutalo dijete. On je moj život gurnuo u lijepom pravcu i zato mu još jednom hvala - priznao je glumac.

Na pitanje šta neko može da ima protiv Slobodana Ćustića i zar bi neko mogao poprijeko da ga pogleda, glumac je odgovorio na sljedeći način:
 
- Varate se. Bilo je prijetnji i pokušaja da odem prije nekoliko godina.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )