Foto: atvbl.com

Nikada više se nećemo nikome izvinjavati za srpsku trobojku. Nosićemo je ponosno od Australije do Јužne Amerike, da nosimo srpsko ime i prezime, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na centralnoj manifestaciji u Beogradu posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

- Hvala našim precima, junacima Kolubare, Cera, Soluna....Sloboda Srbije i srpskog naroda nije imalo cijenu, ginuli su barjaktari, ali su zastave preživjele. Upravo zbog njih obilježavamo današnji praznik, možda i najvažniji. Da znamo ko smo, odakle smo i gdje idemo - naglasio je Vučić.
 
On je poručio da je ovaj datum zasnovan na zajedničkoj patnji.
 
- Uz čuveni poklič vojvode Mišića: "Braćo, ne stajte do Srbije!" Imamo pravo na dostojanstvo, na sjećanje, pravo da sami odlučimo kada ćemo i šta da zaboravimo, i sebi i drugima - podvukao je Vučić.
 
Јoš jednom jue ponovio značaj slobode.
 
- Robovi su uvijek isti, jer su porobljeni, a slobodni ljudi su različiti, upravo zato što su slobodni. Naši neprijatelji kažu da smo izmislili našu istoriju, jer smo se dodvoravali drugima. Tolike žrtve smo podnijeli da ugledamo svjetlo slobode. Zaboravljajući na svoju slavnu istoriju i naše vođe, vladike, kneževe, junake i narod. I večeras očekuju da im se izvinjavamo. Nećemo više - zaključio je Vučić.  
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )