Foto: Screenshot

MILORAD Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, govorio je u emisiji "ĆIRILICA" na kanalu TV Hepi.

Dodik je u gostovanju istakao da Srbija i Republika Srpska dobro sarađuju, a da su napadi na njega počeli kada je boravio u Rusiji kod predsjednika Vladimira Putina.

– Svako ozbiljan, od integriteta, kad to pogleda vidi da je to spin. Ako išta ovde u političkom i javnom diskursu postoji to je snažan spin, laž koja se plasira – smatra srpski član Predsjedništva BiH.
 
Dodik je rekao da su sa zapada Republici Srpskoj nudili kredit za put, ako pristane da obrazovanje prebaci u nadležnost BiH.

– Odgovorio sam im da ja nisam prostitutka da se prodajem za pare – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da se zajedno sa Srbijom rade ozbiljne stvari kada je riječ o zaštiti ćirilici, te da se pričom o sececiji samo pokušava ukazati kako je neko „loš momak“, ali je naveo kako bi sve bilo bolje da su Srbi, ono što su držali 1995. godine, prisjedinili Srbiji.

Dodik je rekao da je Šmit uspio da podnese izvještaj Savjetu bezbjednosti zahvaljujući Americi, ali da on nije visoki predstavnik.
 
Tokom gostovanja je ispričao i kako stranci reaguju kada im kaže da nešto ne može, o raznim susretima, pristicima tokom svog političkog rada, te istakao da stameni ljudi treba da brane nacionalne interese.
 
– Svi smo mi tamo pod pritiskom, ali nisu uspjeli da sruše Republiku Srpsku – istakao je Dodik.
 
Dodik je ponovio da nije Bosanac već Srbin iz Republike Srpske, podsjetivši da se nameće nacionalni identit, da su od 1993. godine muslimani postali Bošnjaci a govore tzv. „bosanskim jezikom“, pa i njemu na pojedinim skupovima daju prevode na tom jeziku, ali da on traži da to bude srpski.
 
– Mi smo Srbi, nismo Bosanci, naš jezik je srpski jezik, pismo ćirilica, mi smo hrišćani, pravoslavci, imamo krsnu slavu – istakao je Dodik.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )