Foto: Arhiva

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da od početka rata u Ukrajni upozorava da je to užasno opasna situacija.

Zbog redukovanog broja objava na Facebook za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte besplatnu aplikaciju cafe.ba ! Klikom OVDJE !

“Pobijediti, dobiti… Rusija bi morala toliko da oslabi da ne može više da napravi ništa slično. Vidimo da ona uporno nastavlja”, rekao je on.

Na pitanje ima li Hrvatska plan ako dođe do nuklearnog rata, Milanović je kazao da Hrvatska nije učestvovala u ključnim odlukama.

“Niti smo Poljaci, niti smo upali u Ukrajinu, niti smo donosili ključne odluke. Ušli smo u NATO s primarnim ciljem da nas Amerikanci zaštite od varvarizma i opasnosti iz Beograda. Dakle, niti nas pitaju, niti dodatno učestvujemo. Svaka odluka trebalo bi da bude dobro balansirana, a ne da neto to koristi za ličnu promociju“, rekao je Milanović komentarišući narednu ruskog predsjednika o djelimičnoj mobilizaciji I pretnju nuklearnim oružjem ukoliko terotorija Rusije bude napadnuta.

“Ukrajina nije članica NATO-a… Ne možemo se obećavati svakome”, rekao je Milanović I dodao da Hrvatska nije nuklearna sila.
 
“Što se tiče nuklearnog oružja, Putin to svako malo ponavlja, ali ja to ne vidim kao glavni problem u ovom trenutku... Ali vidim problem da Rusija ekonomski nije slomljena, a trebalo je da bude. Dogodilo se upravo suprotno”, smatra hrvatski predsjednik.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )