Foto: srpskainfo.com

Najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković večeras je u rodnoj Bileći svečano otvorila multifunkcionalno igralište, koje nosi njeno ime i obnovljeno je njoj u čast.

Boškovićeva je rekla da je veoma srećna što je večeras na ovoj svečanosti i da teren izgleda mnogo bolje nego što je očekivala.

– Malo je reći da sam oduševljena. Nisam očekivala da će teren ovako dobro da izgleda – rekla je Boškovićeva na otvaranju.

Ona je zamolila sve da čuvaju i održavaju ovaj teren i dodala da je sigurna da će na njemu ponići budući šampioni.

Boškovićeva je zahvalila kompaniji “Mozzart”, koja je u akciji “Sto terena za jednu igru” rekonstruisala ovo sportsko igralište, kao i svima koji su pomogli rekonstrukciju terena.

Svečanosti i dočeku najbolje odbojkašice svijeta u Bileći, po završetku Evropskog prvenstva u odbojci u Beogradu, na kojem je sa reprezentacijom Srbije osvojila srebrnu medalju, prisustvovali su predstavnici republičkih, lokalnih institucija i brojni građani Bileće i Republike Srpske.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske, Milutin Popović, zahvalio je Tijani što je pronijela slavu Bileće, Hercegovine i Republike Srpske širom svijeta.

– Ona je sportska veličina i izuzetna osoba koja je za nas zlatna i kada osvoji bilo bronzanu, srebrnu ili zlatnu medalju – istakao je Popović.

Popović je dodao da su za ponos i sportski rezultati Tijanine sestre, odbojkašice Dajane i njihovog brata Vuka, koji je takođe uspješan sportista, i zahvalio Bileći što je iznjedrila ovakve sportiste, koji su pravi ambasadori sporta.

On smatra i da je Bileća zaslužila ovakav dar, kao što je ovo moderno sportsko igralište.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gajić, koji se okupljenima obratio putem video-poruke, rekao je da je otvaranje ovog sportskog terena u Bileći još jedan korak u plodotvornoj saradnji odbojkaških saveza Srbije i Republike Srpske, koji imaju odličnu saradnju.

On je poželio da ovaj sportski teren donese puno odbojkaških šampionki kao što je Boškovićeva.

Načelnik opštine Bileća, Veselin Vujović, istakao je da je ovo posebno veče kojim se piše istorija Bileće, kada se dočekuje Tijana, najbolji ambasador ove opštine.

On je ukazao da će ovaj moderni sportski teren usrećiti djecu i omladinu u Bileći i omogućiti im sretno odrastanje i da je mjesto odakle će neki krenuti stopama velikih sportista, kao što je Tijana.

Zahvalio je kompaniji “Mozzart” i svima koji su došli da sa Bilećanima večeras podijele ove srećne trenutke, a posebno Boškovićevoj koja, kako je istakao, ne propušta priliku da sa ponosom kaže da je Bilećanka i što ovaj grad predstavlja u najboljem svjetlu.

Igralište je rekonstruisano u okviru akcije kompanije “Mozzart” “Sto terena za jednu igru”, u koje je ta kompanija uložila 100.000 KM.

Riječ je o 89. igralištu i najvećem u Republici Srpskoj koje je obnovljeno u okviru “Mozzartove” akcije, kompanije koja obnavlja sportske terene u opštinama iz kojih su neki poznati sportisti.

Ovo je ujedno i prvo igralište iz te akcije, na kojem će se igrati odbojka, ali i fudbal, košarka, rukomet.

U okviru svečanog programa odigrane su i revijalne utakmice pionira košarkaškog i fudbalskog kluba “Hercegovac” iz Bileće, kao i revijalne odbojkaške utakmice. Organizovano je i takmičenje “Humanitarni servis”, a za svaki uspješan servis “Mozzart” će donirati novac u dobrotvorne svrhe.

Pripremljen je i svečani program posvećen Tijani Bošković, koja je karijeru počela u Ženskom odbojkaškom klubu “Hercegovac” iz Bileće.

Boškovićeva za odbojkašku reprezentaciju Srbije igra od svoje 17. godine, sa kojom je osvojila dvije olimpijske medalje, dva evropska i jedno svjetsko zlato.

Za svoju izvanrednu igru na svjetskim i evropskim prvenstvima u odbojci nagrađivana je brojnim priznanjima najbolje igračice i korektora tih takmičenja.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )