Foto: Telegram

Jevgenij Prigožin je rekao da bi proglašenje završetka "vojne operacije" i zadržavanje fokusa na područjima koja su okupirana bili idealni za tu zemlju.

"Vladimire, naš zadatak je gotov, vrijeme je da proglasimo kraja. Za vlasti (Ruske Federacije) i za društvo u cjelini potrebno je da se stavi neka vrsta tačke na specijalnu vojnu operaciju. Idealna opcija je da se objavi završetak specijalne vojne operacije i da se sve obavjeste da je Rusija postigla rezultate koje je planirala, a mi smo ih u nekom smislu zaista i postigli. Uništili smo ogroman broj vojnika Oružanih snaga Ukrajine i možemo sami sebi da objavimo da je naš zadatak izvršen", rekao je vođa ruske plaćeničke grupe Vagner Prigožin, a citat je preveo portal Ukrainska pravda.

Kako je kazao, teoretski, Rusija je to već postigla uništavanjem velikog dijela aktivnog muškog stanovništva Ukrajine i zastrašivanjem drugog njegovog djela koji je pobjegao u Evropu.

"Rusija je odsjekla Azovsko more i veliki dio Crnog mora, zauzela veliki dio teritorija Ukrajine i stvorila kopneni koridor do Krima", dodao je.

Istakao je da je protiv bilo kakavih pregovora s Ukrajinom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )