Foto: Screenshot

Danima čitamo o "ponašanju" turista iz biše Jugoslavije tokom sezone godišnjih odmora ! I šta reći ,prosto da se sažalimo na "jadne" hotelijere , ugostitelje, trgovce i iznajmljivače mobilijara na destinacijama širom svijeta!

Turisti od "milja" nazvani "paradajz" a što je prema našim medijima apsolutna većina, ispadoše "najcrnji" u regionu,Evropi i svijetu!

Sve češći su članci u medijima da pojedinci među nama,em što nanosimo gomile paradajza na destinaciju u kojoj boravimo,često se i okoristimo, pa tako isti i skuvamo za zimnice,napravimo ajvar ili ukiselimo paprike!

Niko pri tom ne pita koliko se to tegli ponese u Grčku ili prenese u povratku iz iste!

Ja sam očekivao da ću do kraja ljeta pročitati kako je turista iz okoline Niša u Srbiji "odgajio zimine" tokom ljetovanja na moru u Grčkoj.

Da,ta tendencija postoji! Isto tako primjetno je da "nepristrasni mediji" ne prenose "amfibijske" napade crijevnog sadržaja na pojedinim destinacijama nego uvijek se to odnosi na "nižerazredne turiste" iz Grčke!

A prisjetimo se konkurencije: Crna Gora, Turska, Hrvatska,Egipat i Tunis!

I ništa tu dalje ne treba reći! I to nije tema!

Danima je u Grčkoj bjesnilo nevrijeme i nanijelo ogromne količine morske trave na obalu i priobalje!

Kako to izgleda možete vidjeti na mnogim snimcima a i na ovom koji je današnja tema.

Cijela plaža ,uglavnom turisti iz Srbije,BiH i Sj.Makedonije ,na Halkidikiju u Novoj Kalikratiji organizovala je radnu akciju i očistila more od trave.

Kako je to izgledalo vidjećete niže, snimke "završnih radova"!

Komentari su više nego pozitivni a urnebesan je komentar turiste iz Crne gore:"Mi smo u CG svakodnevno čistili plažu prije nego spustimo stvari i raširimo peškire - to je besplatna jutarnja rekreacija 🤣 nisu nam naplaćivali 😉"

I to nije usamljen slučaj! Ovaj primjer imamo i u Paraliji a sudeći po komentarima i širom Grčke!



Zaključak: Kad ovdašnji mediji sretnu nekad turiste iz "boljih zemalja" nek nas obavijeste koje su to! A mi će da im odgovorimo o istim na osnovu "skromnog" iskustva!
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )