Foto: Arhiva

Plan Grupe 7 da bojkotuje Rusiju na samitu G20 na Baliju je propao, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Po njenim riječima, o tome govori i činjenica da je Lavrov na samitu G20 "veći dio pregovora proveo van prostorije, a ne u njoj".

"Od momenta kada je počela sjednica G20, Lavrov se nalazio u sali i otprilike dva sata kasnije je počeo da održava bilateralne sastanke sa kolegama sa tog istog foruma u susjednoj prostoriji. To su radili i drugi ministri, jer se zbog toga i održavaju forumi uživo – zbog sastanaka i kontakata. U suprotnom bi se svi uključili onlajn ili poslali svoja obraćanja", napisala je Zaharova na Telegramu.

Po njenim riječima, Lavrov je unaprijed napravio raspored, koji je obuhvatao i sjednicu G20 i brojne bilateralne kontakte i komunikaciju sa međunarodnim medijima. Svi materijali, fotografije, snimci su objavljeni na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.
 
"Sada istina o Berbok. Ona je to rekla zato što je propao plan G7 da bojkotuje Rusiju na G20. Niko nije podržao zapadne režime. Zbog toga su i bijesni", ocijenila je Zaharova, istakavši da "nikakva Analena neće promijeniti realnost svojim lažima".
 
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov se na marginama sastanka G20 u četvrtak sastao sa šefovima diplomatije Kine i Turske, a danas će razgovarati s kolegama iz Indije, Indonezije, Argentine i Brazila.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )