Foto: klix.ba

Danas tokom dana na ulicama Sarajeva građani su mogli svjedočiti ne tako svakidašnjem prizoru, kada je gradom na povodcu prošetala neobična rasa psa čiji je zapanjujući izgled mnoge podsjetio na vuka.

U prisustvu djelatnika Pet Cityja, gradom je danas u popodnevnom periodu prošetao neobičan pas, koji fizičkim izgledom neodoljivo nalikuje na vuka. Gracioznim stavom, ljubimac je uspio privući pažnju te pobrati strahopoštovanje i simpatije brojnih građana.

Kako ističu iz ove kompanije, riječ je o rijetkoj pasmini koja zapravo potiče od ovog grabežljivca te ima njegove gene i krv u sebi.

Nastala je u vojne svrhe, križanjem karpatske vučice i njemačkog ovčara u nekadašnjoj Čehoslovačkoj. Odatle je rasa i dobila naziv Čehoslovački vučji pas, te je 1999. godine i međunarodno priznata. Zbog svojih gena, ovaj pas je otporniji i izdržljiviji naspram drugih te ujedno ima i duži životni vijek. Naravno, iz Pet Cityja objašnjavaju kako, da bi njegova snaga opstala, psu treba adekvatna hrana, a baš to je i bio razlog zašto su odlučili ovakvu rasu psa prošetati Sarajevom.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )