Foto: Arhiva

Rusija bi mogla da izvede i preventivni nuklearni napad ukoliko Zapad odluči da snabdije Ukrajinu nuklearnim oružjem, izjavio danas Dmitrij Medvedev.

Zamjenik predsjednika ruskog Savjeta bezbjednosti, i nekadašnji premijer, smatra da postoje nepovratni zakoni rata i da ako dođe do pitanja slanja nuklearnog oružja u Ukrajinu, Rusija bi mogla da izvede "preventivni" napad istim takvim oružjem.

On je rako i da je Evropa poludjela, jer stalno svojim odlukama doliva ulje na vatru i podstiče eskalaciju, dok SAD polaze od svojih pragmatičnih interesa i pokušavaju da unište viševijekovnog neprijatelja oličenog u Rusiji.

"Evropa je poludjela. SAD djeluju u skladu sa svojim pragmatičnim interesima. Sami ne ratuju, nego zarađuju novac. Pokušavaju da unište viševijekovnog neprijatelja. Što se tiče Evrope, za mene su oni zapanjujuća priča. Oni stalno dolivaju ulje na vatru i podstiču eskalaciju svojim odlukama“, rekao je Medvedev novinarima tokom posjete Vijetnamu.

Medvedev smatra da bi ukrajinski konflikt mogao da potraje dugo, možda i decenijama.
 
"To je sukob koji će potrajati. Vjerovatno decenijama. To je nova realnost, novi uslovi života. Dok je tamo takva vlast, biće, na primjer, tri godine primirja, dvije godine sukoba i onda će se sve ponoviti. Potrebno je uništiti samu prirodu nacističke vlasti u Kijevu", rekao je on.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )