Foto: Telegram

Šef "Wagnera", skupine Putinovih plaćenika, Jevgenij Prigožin, navodno je europarlamentarcima u Bruxelles poslao krvavi malj zapakovan u kutiju za violinu.


Facebook je smanjio distribuciju vijesti na vašim početnim stranama!

Za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

Krvavi malj kojeg je “Putinov kuhar”, kako još nazivaju Prigožina, poslao evropskim zastupnicima, povezuje se sa slučajem od prije desetak dana, kad je na društvenim mrežama objavljena neprovjerena snimka pogubljenja maljem, bivšeg ruskog plaćenika koji je prebjegao na ukrajinsku stranu. Prigožin, je saopštio i da je održao sastanak sa zapovjednicima Wagner grupe, te da su odlučili proglasiti Evropski parlament “raspuštenim”.
 
Podsjetimo, Evropski parlament Rusiju je proglasio državom sponzorom terorizam, a grupu Wagner uvrstio na popis terorističkih organizacija. “Prije nego što ovaj postupak dobije pravnu snagu, naloženo mi je da o ovom slučaju informišem Evropski parlament”, objavio je Prigožin, piše Jerusalem Post.

Naime, plaćenička skupina Wagner zloglasna je na ratištima diljem svijeta. Ratovali su u Siriji, Libiji i Subsaharskoj Africi, a sad i Ukrajini.
 
Osim kao šef jedne od najvećih plaćeničkih skupina Wagnerov utemeljitelj Prigožin poznat je i po specijalnim propagandnim ratovima i fake-newsu, a pod svojom kontrolom drži brojne prokremaljske hakere i farme Putinovih internetskih trolova.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )