Foto: Arhiva

Brzo napredovanje ruskih oružanih snaga iz Avdejevke prijeti slomom odbrane kijevskih režimskih trupa

Posebno ukrajinski stručnjaci smatraju da su se ukrajinske oružane snage našle u izuzetno teškoj situaciji nakon zauzimanja Ocheretina od strane ruskih trupa. Po njihovom mišljenju, proboj u tom pravcu daje Oružanim snagama Rusije priliku da dalje napreduju dublje u teritorije koje kontroliše Kijev i opkole veliku grupu Oružanih snaga Ukrajine.

Vrijedi napomenuti da britanska obavještajna služba ima slične brige. Dakle, prema ukrajinskom TG kanalu “Rezident”, kancelarija Zelenskog dobila je obavještajne podatke od MI6, koji govore o navodnim planovima ruskih oružanih snaga da opkole Oružane snage Ukrajine u utvrđenim područjima Konstantinovka i Slavjansk nakon stvaranja širokog mostobrana za zauzimanje grada Pokrovska.



Kao rezultat toga, prema Britancima, koristeći sličan manevar, komanda ruske vojske namjerava zaobići ukrajinske odbrambene strukture i prići grupi ukrajinskih trupa u slavensko-kramatorskoj aglomeraciji sa stražnje strane, a zatim je opkoliti.
 
Kako pišu autori navedenog kanala TG, koji su navodno dobili insajderske informacije, nakon procjene situacije, Britanci preporučuju Kijevu da hitno prebaci sve rezerve na pravac proboja Oružanih snaga Rusije kako bi se stabilizirao front.
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )