Foto: Telegram

Ruske snage počele su danas napad na dva ključna grada u istočnom regionu Donjecka i nastavile sa raketnim udarima na druge ukrajinske gradove.

Uključujući i Nikopolj koji se nalazi blizu najveće nuklearne elektrane u Evropi, potvrdili su ukrajinski vojni i lokalni zvaničnici.

Gradovi Bahmut i Avdijevka smatraju se ključnim ciljevima ruske ofanzive na istoku Ukrajine, a analitičari potvrduju da ruske snage moraju da zauzmu Bahmut ukoliko žele da napreduje dalje prema regionalnim čvorištima Slavjansk i Kramatorsk, prenosi AP.

"Na Donjeckom pravcu, neprijatelj vodi ofanzivnu operaciju, koncentrišući svoje glavne napore na pravcima Bahmut i Avdijevka. Neprijatelj u ofanzivi koristi kopnene snage i vojnu avijaciju", navodi se u saopštenju ukrajinskog generalštaba objavljenom na Fejsbuku.

U ruskim artiljerijskim napadima u Donjecku u poslednja 24 sata je poginulo pet, a ranjeno 14 civila, objavio je danas na Telegramu guverner Donjecka Pavlo Kirilenko, rekavši da su dvije osobe izgubile život u Poprosnom, a po jedna u Avdijevki, Soledaru i Pervomajskom.
 
Guverner istočne Dnjepropetrovske oblasti potvrdio je da su tri civila povrijeđena nakon što su ruske rakete pale na stambeno naselje u Nikopolju, gradu na rijeci Dnjepar koiji se nalazi u blizini nuklearne elektrane Zaporožje koja je od početka rata pod ruskom kontrolom.
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )