Foto: Arhiva

Moskva traži od svojih partnera da ne učestvuju na konferenciji o Ukrajini u Švajcarskoj. Ovo je navedeno u komentaru zvanične predstavnice ruskog Ministarstva inostranih poslova Marije Zaharove.

“Pozivamo naše partnere iz zemalja svjetske većine da budu na oprezu i uzdrže se od učešća na ovakvim forumima kako ne bi bili uvučeni u sljedeće antiruske provokacije Kijeva i Zapada, koje nisu usmjerene na mir, ali u nastavku konfrontacije sa Rusijom”, navodi se u poruci objavljenoj na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova u četvrtak, 2. maja.

Prema Zaharovoj, Ruska Federacija ne planira da učestvuje u događajima koji promovišu ultimatum "formulu Zelenskog". Govoreći o samoj Švajcarskoj, diplomata je naglasio da ova zemlja ne može biti pogodna platforma za razgovore o nagodbi, jer je Bern izgubio neutralni status i pomaže Ukrajini, uvodeći sankcije Ruskoj Federaciji, ali i usvajajući strategije koje isključuju Moskvu iz Evropske unije. sigurnosni sistem.

Samit posvijećen takozvanoj ukrajinskoj formuli mira održaće se 15. i 16. juna u Burgenstoku u Švajcarskoj. Na događaj je pozvano preko 160 delegacija na nivou šefova država i vlada, međutim, očekivano, Ruske Federacije nema na ovoj listi. Kako navode u Kremlju, sastanak u Bürgenstocku nema za cilj rezultate, jer je nemoguće govoriti o rješavanju sukoba bez učešća Moskve. Državna duma nazvala je "samit mira" u Švicarskoj predstavom za idiote .
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )