Foto: Arhiva

Novak Đoković burno je reagovao na pitanje o sumnji javnosti u njegovu povredu na Australijan openu.


Đoković se od turnira u Adelejdu žali na problema sa zadnjom ložom lijeve noge, a u ponedjeljak je ubedljivo izborio četvrtfinale.
 
Za samo dva sata savladao je Australijanca Aleksa de Minora 6:2, 6:1, 6:2.

U narednoj rundi ga čeka peti nosilac u Melburnu, Rus Andrej Rubljov. Srbin je dobio dva od tri međusobna duela.

Đoković je poslije meča sa De Minorom pričao o ubjedljivoj igri, eliminaciji brojnih favorita u Melburnu, motivaciji da se bori za titule, i pomenutoj povredi...
 
"Najbolji meč. Drago mi je. Kako turnir odmiče, velika pobjeda večeras. Odličan je osjećaj po pitanju kretanja. Sve u svemu savršen meč za mene".
 
"Idem dan za danom, iscrpljujuće je na mnogo način zbog tretmana, ali je bilo neophodno da bih mogao da igram. Nisam osjećao bol, drago mi je da je tijelo odgovorilo kako je trebalo".
 
"Nekada se osjećaš dobro, nekad ne. Nisam htjeo da slavim prerano jer ne znam kako će sutra reagovati, ali što sam danas osjećao bilo je fantastično".

"Prošle nedjelje nisam mislio o tituli, već o što boljim uslovima za igranje mečeva. Do večeras sam igrao kako sam se osjećao imam razloga da vjerujem da mogu da odem do kraja. U to uvjek vjerujem, ali sada nisam vjerovao zbog noge. Od večeras imam pozitivne misli".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sport na B92.net (@b92_sport)

 
"Laska mi što sam jedini Grend slem šampion, ali to nije bitno. Cicipas je najiskusniji od ostalih, igrao je u završnim fazama Grend slem turnira. Igrao je finale, zar ne? A, da zaboravio sam da sam ga pobjedio (Cicipasa, prim. aut)".
 
"Neki mladi momci su došli daleko, idemo korak po korak. To mi pomaže jer imam jasan pristup šta bi trebalo da uradim u tim mečevima. Gledaću ostale mečeve".
 
"Neki pokreti su uticali, promjene pravca. Mogu da osjetim razliku definitivno, morate da prihvatite da imate određenu dozu bola. Moja najveća briga je šta bi nagli pokret mogao da izazove. To je bilo teško ranije, ali od večeras... Igrao sam bolje kada manje brinem, kada ne moram da kalkulišem da li da idem na neku loptu ili ne".

"Glad uvjek postoji zbog toga i dalje nastavim da se bavim tenisom. Da nema te gladi za igrom... Ja sam kao dijete počeo da igram jer mi se igralo. Iz te čiste emocije prema sportu. Jednog dana sam počeo da sanjam da ću biti prvi na svijetu".
 
"I dalje postoji ta iskra, ali postoje i velike ambicije. Nemam problem da to verbalizujem i podijelim sa ljudima. Znam da to mnogima smeta. Smatraju da nedovoljno skromno pristupam tome. Ne znam šta je sporno. Svaki igrač iz vrha želi da bude najbolji, da osvoji turnir".
 
"Želim da osvojim turnir, da napravim istoriju za sebe, svoj narod, sport u Srbiji. To je jasno i to me usmjerava u tom pravcu i daje mi jasnoću kako da pristupam treninzima, kako da komuniciram sa ljudima kako bismo mogli da dostignemo te visine".
 
Dio javnosti sumnja u njegovu povredu.
 
"To ostavljam njima. Tim ljudima koji sumnjaju. Neka sumnjaju i dalje. Interesantno je da se samo u moju povredu sumnja, a kada se neko drugi povredi, to utiče na njih. Onda su oni žrtve, a ja sam igrač koji se pretvara. To je vrlo interesantno. Znate o kome se radi tačno".
 
"Nemam osjećaj da moram nekome da dokažem. Imam snimke od prije dvije godine i ove godine. I MRI i ultrazvuk što će dokazati. Da li ću to objaviti, ne znam, možda. Navikao sam da se suočavam sa tim. To me još više motiviše, daje mi snagu".
 
"Padaće mnoge maske. Pogotovu maske koje su se stvorile u posljednje dvije godine sa ovim situacijama koje su se stvorile tokom pandemije. To me baš interesuje šta će budućnost da donese, ne samo u sportu".
 
De Minor ga je prošle godine kritikovao tokom problema sa vizom.
 
"Nemam ja nikakav odnos sa njim. Pošutjem ga kao rivala, kolegu, kao što i svakog poštujem. Nemam nikakav problem da mu se javim, čestitam itd. Ali bilo kakav drugi odnos nemam. Nikakvu komunikaciju nemam s njim. On je prošle sezone pokazao šta misli o tome".
 
Da li će trenirati uoči četvrtfinala?
 
"Malopre smo razgovarali. Da li ćemo nastaviti sa rutinom netreniranja između mečeva. Vidjećemo kada se probudim sutra. Nije prošlo ništa, naznake su odlične".

 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )