Foto: Twitter

U pretposljednjem meču osmine finala sastale su se reprezentacije Maroka i Španije. Poslije regularnih 90. minuta, te produžetaka i rezultata 0:0; meč je riješen penal serijom. Tu su se bolje snašli Marokanci, napravili senzaciju, srušili Španiju i prošli rezultatom 3:0.

Od početka prvog dijela igre, Španija je pokušala da uspostavi dominaciju, ali Maroko se nije dao.
 
Naprotiv "Lavovi Atlasa" su odlučili da se otvore i napadnu "Crvenu furiju".
 
Hakimi, Zijaš i ekipa nisu dozvolili da im favorizovana Španije kroji igru u prvom poluvremenu.
 
Međutim, prva izglednija prilika pripala je Špancima u 27. minutu. Marko Asensio je dočekao centaršut u šesnaestercu Maroka i tukao po golu. Ali je pucao neprecizno, lopta je otišla lijevo od gola golmana Bonoa.
 
Na isteku 42. minute odličnu loptu je poslao Sofiane Bufal. Najif Agerd je trebao učiniti bolje glavom izbliza, ali poslao je loptu iznad prečke.
 
Do kraja poluvremena, Španija nije dozvoljavala Maroku da se razigra pred golom. Luis Enrike je postavio granitni zid pred gol Unaija Simona.
 
Poslije prvog dijela meča, rezultat je bio 0:0.
 
Kako se završilo prvo poluvrijeme, započelo je drugo. Španski izabranici Luisa Enrikea su odmah počeli da pritiskaju "Lavove Atlasa", ali mreže su mirovale.
 
U 68. minutu je dobar centaršut u kazneni prostor poslao Žordi Alba, ali ga je presjekla protivnička odbrana. Bila je to izgledna šansa, međutim rezultat je i dalje bio 0:0.
 
Apsolutna dominacija "Crvene furije" nije davala rezultat. U jednom trenutku meča, Španija je imala posjed lopte skoro 70 odsto.
 
Izgledalo je kao da su se obje selekcije zadovoljile "rovovskom" igrom na sredini terena, kao sigurnim putem za produžetke.
 
Na kraju meča i regularnih 90. minuta, semafor je pokazivao početnih 0:0 i susret je otišao u produžetke.
 
Najbolju priliku u prvom produžetku imao je Valid Kedira iz Maroko kada je primio tačan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio tući iz sve snage po sredini gola. Unai Simon je bio oprezan i odbranio mu je šut.
 
Do kraja prvih 15 minuta igre, obje ekipe su pokušavale da dođu do pogotka, ali svi su napadi bili "kratkog daha".
 
Drugi produžetak protekao je u naizgled obostranoj želji da se ovaj duel riješi sa penal tačke.
 
Pablo Sarabia je u 123. minutu tukao iz blizine, ali nekako uspijeva pogoditi samo lijevu stativu. Bila je to sjajna prilika za Španiju da riješe meč, ali otišlo se na izvođenje kaznenih udaraca.
 
Penale su izvodili:
Maroko: Sabiri (O), Zijaš (O), Benoun (X), Hakimi (O)
 
Španija: Sarabia (X), Soler (X), Buskets (X)
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )