Foto: Twitter

Svjetska nogometna federacija (FIFA) je odlučila da se Poljskoj dodijeli direktan plasman u finale baraža, a ta odluka je razbijesnila Šveđane koji smatraju da to nije najbolje rješenje.

Izbacivanje Rusa je posljedica odluke o suspenziji Ruskog fudbalskog saveza iz svih takmičenja pod ingerencijom FIFA-e i UEFA-e, a Poljska će finalnu utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo igrati 29. marta protiv pobjednika duela između Švedske i Češke.
 
"Najrazumnije i sportski najpoštenije bilo bi da Poljska ima novog protivnika u polufinalu", rekao je predsjednik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjöstrand.
 
"Razumijemo da je ovo teška situacija za FIFA-u koju treba riješiti, ali bi ipak trebao vrijediti princip igranja pod istim uslovima za sve, odnosno igranje i pobjeda u dvije takmičarske utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo", rekao je.
 
Švedski selektor Janne Andersson također je osudio odluku "potpuno suludu sa sportske tačke gledišta", iako je pozdravio isključenje Rusije zbog invazije Ukrajine.
 
Osim izbacivana Rusa iz baraža, FIFA je odlučila i da će utakmica između Škotske i Ukrajine biti odigrana u junu, a ne u martu, usvojivši zahtjev koji je 3. marta uputio Ukrajinski fudbalski savez.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )