Foto: Kremlin

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe, general major Kirilo Budanov, utvrdio je da ruski predsjednik Vladimir Putin možda ima trojicu dvojnika, ljudi su podvrgnuti plastičnim operacijama da bi što više ličili na njega. Budanov smatra da su ti dvojnici naročito sada u igri, dok Putin gubi kontrolu u Kremlju i dok se šire vijesti da boluje od Parkinsonove bolesti te da možda ima rak.


Zbog smanjenog plasmana vijesti  na početnim stranama korisnika od strane Facebook , za nesmetano praćenje vijesti i ostalog sadržaja, dodajte cafe.ba besplatnu aplikaciju ! Klikom OVDJE !

U intervjuu za "Mail on Sunday", Budanov je rekao da su ukrajinske tajne službe otkrile Putinove dvojnike koji su ga zamijenjivali u nekoliko "posebnih prilika" u prošlosti, ali da su te zamijene sada postale "uobičajena praksa".

'Jedina stvar koja ih odaje je visina'

"Znamo konkretno za tri osobe koje se neprekidno pojavljuju umjesto njega, ali ne znamo tačno koliko ih ukupno ima. Pravi Putin možda više i ne postoji", rekao je Budanov.

"Svi su bili na plastičnim operacijama kako bi ličili. Jedina stvar koja ih odaje je njihova visina. To je vidljivo na snimcima i na slikama. To takođe otkrivaju i gestikulacije, govor tijela i ušne resice koje su jedinstvene za svaku osobu", dodao je.
 
Budanov nije htjeo da nagađa da li se Putin povukao zbog bolesti ili je unutar Kremlja izveden tihi puč. No, rekao je da bi ukrajinsko oslobađanje Hersona moglo da ima dramatične posljedice za Putina i njegove saradnike.
 
"Promjene su neizbježne u Moskvi', rekao je.
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )