Foto: facebook

Miomir Kecmanović "osvetio" je Novaka Đokovića, a sada igra protiv njegove redovne mušterije Gaela Monfisa za četvrtfinale.

Miomir Kecmanović napravio je prethodne noći uspjeh karijere pošto se plasirao u osminu finala Australijan opena, što nikada do sada nije uspjeo na grend slem turnirima!

Kecmanović je pobjedio 26. igrača sveta, sjajnog italijanskog tenisera Lorenca Sonega posle tri i po sata borbe. Bilo je 3:1 u setovima za Kecmanovića (6:4, 6:7(8), 6:2, 7:5) koji je tako "osvetio" Novaka Đokovića pošto je pre deportacije bilo planirano da baš sa njim igra u prvoj rundi.

Tako je Kecmanović prvo "počistio" Karusa, potom Pola (3:0), da bi najkomplikovaniji zadatak dobio u vidu Sonega koji je i te kako znao da zablista prethodne dvije sezone.
 
Ipak, Kecmanović je bio daleko staloženiji i uspjeo je da ga pobijedi prvi put u petom međusobnom duelu, pokazavši da je i sam veliki teniski talenat. Izgubio je samo taj-brejk, što je prvi set koji nije pripao njemu na Australijan openu, a vidjećemo koliko može dalje.
 
Sada ga u osmini finala čeka Gael Monfis koji blista u Melburnu i još nije izgubio set... Njih dvojica su do sada igrali samo jedanput, prošle godine u Parizu, a domaći teniser je slavio 2:1.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )