Foto: Telegram

Ukrajina je tokom jučerašnjeg dana izvela najveći napad bespilotnim letelicama na Moskvu, saopštila je Rusija.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je da je u napadu dronova na Moskvu došlo do manjih oštećenja na nekoliko zgrada.

07:52 Kadirov: Čečenske jedinice dobile novi zadatak

"Čečenske jedinice dobile su novo naređenje za preraspoređivanje snaga. Teritorije Donjecke Narodne Republike postaju zona odgovornosti. Prema naređenju, borci čečenskih jedinica moraju da započnu aktivna neprijateljstva i oslobode jedan broj naselja", rekao je šef Čečenske republike Ramzan Kadirov.

07:51 Napad na Belgorodsku oblast

Jedna osoba je poginula u ukrajinskom granatiranju centra za privremeni smeštaj preseljenih stanovnika Belgorodske oblasti, izjavio je gubernator regiona Vjačeslav Gladkov.

07:51 Ukrajina i Rusija dobile zahtev

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi, zatražio je od Ukrajine i Rusije da prihvate pet principa zaštite nuklearne elektrane Zaporožje.
 
Grosi je rekao da ni nakon višemesečnih napora nije uspeo da obezbedi dogovor dve strane o zaštiti ovog objekta i smanjenju rizika od katastrofalnog nuklearnog udesa, koji bi mogao da bude izazvan vojnim aktivnostima kao što je granatiranje, prenosi Rojters.
 
U Grosijevih pet principa spada obaveza da se napadi ne vrše na lokaciju i sa lokacije nuklearne elektrane, da se prostor nuklearke ne koristi za raspoređivanje teškog naoružanja kao što su višecevni raketni bacači i projektili, artiljerijski sistemi i municija i tenkovi, kao ni za stacioniranje trupa.
 
Na brifingu u Savetu bezbednosti UN, Grosi je zatražio da stanice za napajanje električnom energijom izvan lokacije NE Zaporožje ostanu dostupne i bezbedne, kao i svi drugi vitalni sistemi koji se moraju zaštititi od napada ili sabotaža.

07:45 Lokalne vlasti: Ukrajinske snage gađale Šebekino u ruskoj Belgorodskoj oblasti

Načelnik Belgorodske oblasti u Rusiji Vjačeslav Gladkov rekao je da su ukrajinske snage gađale mesto Šebekino u toj oblasti treći put ove nedelje, prenosi Rojters.
 
Gladkov tvrdi da su povređene četiri osobe, a da je načinjena i materijalna šteta na stambenim objektima, školi i vozilima.
 
Belgorodska oblast je bila gađana više puta od početka rata u Ukrajini. Kijev nije preuzeo odgovornost za napad.

07:45 Prvi snimci požara

07:44 Požar u rafineriji u ruskoj Krasnodarskoj oblasti, lokalne vlasti tvrde da reč o napadu dronom

Požar koji je izbio u rafineriji nafte u Krasnodarskoj oblasti u Rusiji verovatno je izazvao dron, rekao je načelnik oblasti Venjamin Kondratjev, prenosi Rojters.
 
Istakao je da je požar brzo ugašen i da nije bilo žrtava.
 
Rafinerija u kojoj je izbio požar nalazi se nedaleko od luke Novorosisk na Crnom moru.
 
Niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali ruski zvaničnici su optužili Kijev.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )