Foto: Nezavisne / AP

Treći dan ruske vojne operacije na Ukrajinu, tokom noći su Oružane snage Rusije izvele napad krstarećim raketama sa mora i iz vazduha na vojne objekte u Ukrajini, dok je Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine poručio da Ukrajina neće prestati da se bori protiv, kako je rekao, "ruskog agresora". Borbe se vode i u okolini glavnog grada Kijeva.

9.30 - Rusi se brane: Gađamo samo vojne objekte

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u subotu da je pokrenulo napade krstarećim raketama na ciljeve u Ukrajini, ali tvrdi da je ciljano isključivo na vojnu infrastrukturu, pošto su se pojavili video snimci stambenog nebodera u blizini Kijeva koji je pogođen raketnom ili raketnom vatrom.

9.13 - Deo autoputa Prospekt Peremohi u blizini centralnog Kijeva sinoć

Prema izveštajima medija, snimak je snimljen u blizini prijestoničke metro stanice Berestejska, samo 4 km (2,5 milje) od zgrade u kojoj se nalazi Ministarstvo odbrane Ukrajine.


 
 




8.53 - Zelenski: Oružje i oprema naših partnera stižu u Ukrajinu

Predsednik Ukrajine Vlodimir Zelenski saopštio je, posle jutrošnjeg razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, da oružje i oprema ukrajinskih partnera stižu u Ukrajinu.
 
"Novi dan na diplomatskom frontu započeli smo razgovorom sa Emanuelom Makronom. Stiže nam oružje i oprema naših partnera. Antiratna koalicija je aktivna", napisao je Zelenski na Tviteru.

8.34 - Konasenkov: Puna kontrola vojske Rusije nad Melitopoljom

Ruska vojska uspostavila je potpunu kontrolu nad Melitopoljom, gradom na jugu Ukrajine, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
 
Naveo je da ruski vojnici preduzimaju sve mjere da osiguraju bezbjednost civila i isključe provokacije ukrajinskih specijalnih službi, prenosi RIA Novosti.

 
8.02 - Zelenski: Nećemo položiti oružje 

Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine poručio da Ukrajina neće prestati da se bori protiv, kako je rekao, "ruskog agresora".

 
7.58 - Rusija uložila veto - Kina, Indija i UAE bili uzdržani

Rusija je sinoć uložila veto na Nacrt rezolucije u kojoj Savet bezbjednosti UN poziva na hitno obustavljanje ofanzive u Ukrajini.
 
Za rezoluciju je glasalo 11 zemalja članica, dok su Kina, Indija i Ujedinjeni Arapski Emirati bili uzdržani.
 
Rezoluciju su predložile Sjedinjene Američke Države i Albanija.

 
7.28 - Rusko MO: Napad krstarecim raketama na vojne objekte UKR

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov saopštio je danas da su Oružane snage Rusije noćas izvele napad krstarećim raketama sa mora i iz vazduha na vojne objekte u Ukrajini.
 
"Oružane snage Ruske Federacije su tokom noći izvršile udar preciznim oružjem dalekog dometa sa upotrebom krstarećih raketa sa mora i iz vazduha na vojnu infrastrukturu Ukrajine", rekao je Konašenkov, javlja RIA Novosti.
 
On je ponovio da su mete samo objekti vojne infrastrukture, a ne stambeni i društveni objekti.

 
7.20 - Rakete iz Crnog mora padaju pored Sumija, Poltave...

Ukrajinska vojna komanda saopštila je danas da su oblasti u blizini grada Sumi, kao i Poltave i Marijupolja, pogođene iz vazduha ruskim krstarećim raketama tipa "kalibar" lansiranim iz Crnog mora.
 
Borbe uveliko traju u Marijupolju, Hersonu, Nikolajevu i Odesi, naveo je savetnik ukrajinskog predsjednika Mihailo Podoljak, prenio je Rojters.
 
"Žestoke borbe se vode u blizini Marijupolja, međutim, nema šanse da se taj grad preda ili da padne", tvrdi Podoljak.

 
7.00 - Mediji: Granatiranje u centru Kijeva

U centru Kijeva se čuje granatiranje od ranog jutra, javlja Rojters pozivajući se na izjave svjedoka.
 
Agencija izvještava i da se vode borbe oko vojnog garnizona u centralnom dijelu ukrajinske prestonice.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )