Foto: RTRS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će dionica auto-puta Rača - Bijeljina biti završena za dvije i po do tri godine.

Vučić je, na svečanosti povodom početka izgradnje dionice auto-puta Bijeljina - Rača, poručio da ništa nije važnije za ljude nego putevi koji ih povezuju i olakšavaju im život.
 
"Ono što ostaje iza nas i kada odemo u političku istoriju biće to šta smo uradili. Srećan sam što smo dogovorili da radimo ovaj put, bez obzira što u ovim trenucima, kada je teška ekonomska kriza u svetu, za nas nije malo da damo 100 miliona evra za deonicu", rekao je Vučić.
 
On je rekao da je veoma srećan što Srbija daje novac za ovaj put zato što se povezuju ne samo Bijeljina i Beograd, a uskoro i Novi Sad, već i drugi gradovi i mjesta u Srpskoj sa Srbijom, ali i daje prostor za dolazak investitorima.

 
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dočekao je prethodno u Bijeljini predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
Vučić i Dodik, zajedno sa drugim zvaničnicima, prisustvuju u Bijeljini početku izgradnje dionice auto-puta Rača-Bijeljina, sastavnog dijela budućih auto-puteva Banjaluka-Bijeljina-Beograd i Beograd-Sarajevo.

Nakon toga, prisustvovaće svečanoj manifestaciji posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Svečanost na Trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića počeće u 11.00 časova, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.
 
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježava se od prošle godine.
 
Praznik se obilježava 15. septembra, jer je na taj dan 1918. godine srpska vojska, zajedno sa saveznicima, probila Solunski front.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )