Foto: Nezavisne/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je sinoć neriješeno sa Francuskom rezultatom 1:1.

Utakmica 4. kola Grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020. godine na stadionu „La Meinau“ u Strasbourgu završena je rezultatom 1:1. 
 
Susret je započeo sa dva ofsajda. Prvo je Ermedin Demirović bio u nedozvoljenoj poziciji ispred gola Francuza, a onda nekoliko minuta kasnije i Karim Benzema ispred golmana Ibrahima Šehića.
 
U 12. minuti Miralem Pjanić je dugom loptom u šesnaestercu Francuza pokušao pronaći Edina Džeku, ali je Hugo Loris ipak bio malo brži i otklonio opasnost.
 
Tri minute poslije prva ozbiljnija akcija „zmajeva“. Kombinovali su Demirović i Džeko, ali je šut golgetera Bosne i Hercegovine završio za malo iznad gola.
 
U 20. minuti uslijedio je žestok pritisak Francuza, ali su „zmajevi“ uspjeli sačuvati svoju mrežu. „Trikolori“ su prvi put najozbiljnije zaprijetili Ibrahimu Šehiću u 27. minuti kada je sjajan pokušaj Kilijana Mbapea iz gotovo mrtvog ugla zaustavila stativa.
 
Loris je u 35. minuti ukrotio slobodan udarac Miralema Pjanića, a onda je u narednom napadu Edin Džeko odlično iskoristio grešku domaćina i sa vrha šesnaesterca pogodio lijevom nogom za vodstvo „zmajeva“ od 1:0.  Aktuelni svjetski prvaci ekspresno su i uz dosta sreće stigli do izjednačenja već u 39. minuti kada se nakon kornera lopta odbila od Dennisa Hadžikadunića, a sudija nakon traženog VAR-a pokazao na centar. Gol je na kraju pripisan na konto Antoana Grizmana, koji je minut prije kraja pokušao i sa 18 metara, a lopta je završila malo pored gola Šehića. 
 
Od 50. minute bh. tim je imao brojčanu prednost na terenu. Žestok start Žila Kunda nad Seadom Kolašincem prvo je rezultirao žutim kartonom, a onda nakon intervencije iz VAR sobe i crvenim za fudbalera Sevilje.  
 
Francuzi iako desetkovani do kraja meča su nastavili sa napadima i ofanzivom prema golu reprezentacije BiH, pa je u određenim trenucima izgledalo kao da bh. tim ima igrača manje.
 
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine već sutra nastavlja pripreme za prijateljsku utakmicu 1. septembra u Zenici na stadionu „Bilino polje“ protiv Kuvajta. Puleni selektora Ivajla Peteva na istom stadionu će 7. septembra u kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Svjetsko prvenstvo dočekati i selekciju Kazahstana. U Grupi D danas je odigran i susret između Kazahstana i Ukrajine koji je završen rezultatom 1:1.
 
Na tabeli vodi Francuska sa 8 bodova. Druga je Ukrajina sa 4, a slijede Finska, BiH i Kazahstan sa po 2 boda. 
 
Sinoćna utakmica bila je 14. u nizu u kojoj fudbaleri BiH nisu ostvarili pobjedu. 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )