Foto: @FernRiddell/Twitter/Screenshot

Već smo pisali o manje uobičajenim simptomima korona virusa, a jedan od njih jeste i stomakobolja i problemi sa varenjem. Ljekari ovakve slučajeve zovu “gastro korona virus”, a dr Fern Ridel, istoričarka i književnica, prošla je upravo kroz ovakav tip virusa i svoja iskustva opisala na Tviteru, prenosi Blic Žena.

Prvi put se sa simptomima virusa javila 14. aprila, kada je na Tviteru napisala:

– Zdravo svima. Nema me ovdje jer sam u 33. danu liječenja od Covid-19. Poslednjih 26 dana sam bolesnija nego ikad u životu – rekla je Fern.

– Srećna sam što nemam nikakve respiratorne sindrome, moji su bili samo u predjelu stomaka, ali čak i ti blagi i umjereni simptomi su užasni. Osjećam groznicu, izgubila sam čulo mirisa, a stanje mi se pogoršalo 10 dana nakon što sam primjetila simptome – piše Fern.

– Cijelo tijelo mi se treslo, bila sam ozbiljno dehidrirana iako sam pila i po šest litara vode, konstantno mi je bilo strašno muka i povraćala sam, imala sam dijareju i bila strašno iscrpljena. Osjećate se tako, tako loše da je to zastrašujuće. Ne sjećam se narednih 14 dana baš najbolje, to je period kada mi je bilo najgore – opisuje ona.

Glavni simtomi korona virusa, podsećamo, su temperatura i suv kašalj. Međutim, kako se radi o potpuno novom virusu, i ljekari i naučnici tek uče o njemu i u međuvremenu se pojavila čitava lepeza sekundarnih sindroma.

Sve češće ljudi prijavljuju probleme sa crijevima, a kažu da je ovaj simptom karakterističan za više od polovine pacijenata. Nova studija objavljena u “American Journal of Gastroenterology ” analizirala je podatke 204 zaražena pacijenta iz kineske provincije Hubej. Istraživači su došli do saznanja da je gotovo 50 odsto njih doživelo dijareju, povraćanje ili bol u stomaku.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )