Foto: crna-hronika.info

Devetnaestogodišnji mladić M.K. skočio je prije dva dana s mosta u rijeku Neretvu u Mostaru i nije izronio. Spasioci tragaju za njim, a zamolili su i građane za pomoć.

“Još uvijek se traga za 19-godišnjim mladićem M.K. koji je, prema informacijama MUP-a HNK, skočio s novog mosta u Mostaru 19. septmebra oko 22 sata. Potraga se provodi nizvodno od Studentskog mosta sve do Čapljine”, potvrđeno je iz GSSuBiH za Bljesak.info.

U petak je HGSS Čapljina, čiji pripadnici između ostalih učestvuju u potrazi, objavio da je na poziv saveza GSS u BiH preko dežurnog telefona došla obavijest da se u Mostaru na jednom od mostova preko rijeke Neretve dogodio skok mlađe muške osobe, koja nije izronila.

Ranije su iz GSS-a zamolili građane za pomoć: “Ovim putem apeliramo na sve ribare i sve one koji se kreću uz rijeku Neretvu, da obrate pozornost te ako što uoče odmah obavijeste PU Čapljina ili na dežurni telefon HGSS Čapljina.”

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona ranije je potvrdilo da je nestanak osobe prijavljen sinoć u večernjim satima, no više informacija danas nisu mogli dati. Iz MUP-a HNK je potvrđeno za Bljesak.info da je devetnaestogodišnju mladić skočio sa Studentskog mosta, 19. septembra oko 22:25 sati.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )