Foto: Twitter

Crnogorski premijer Dritan Abazović stigao je na Ostrog, gde će ga primiti patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije. Sa Abazovićem na Ostrog su došli ministri pravde Marko Kovač i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Ðeka.

Oni su se sastali u manastiru Ostrog, gde će danas biti obilježeno 350 godina od smrti Svetog Vasilija Ostroškog.
 
Poglavar SPC ne planira posjetu Podgorici.
 
Abazović je, nakon sastanka sa patrijarhom srpskim Porfirijem u Ostrogu i mitropolitom Joanikijem, upitan o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, rekao da ostaju pri ranijim stavovima i da bi volio da njegova vlada potpiše taj dokument.
 
"Kad je reč o Temeljnom ugovoru, ostajemo pri svojim stavovima. Ne postoji nikakva dramatizacija, obaveza države je da se to završi nadam se da će se završiti na najbolji mogući način kao sa drugim vjerskim zajednicama. Moja je želja da ova vlada stavi tačku na to", rekao je premijer.
 
Raduje se, kako je rekao, tome što Crna Gora ide putem pomirenja i pravde.
 
"Svako je dobrodošao, svi dobronamjerni. Politika vlade će biti takva prema svim dobronamernim ljudima", rekao je Abazović.
 
Upitan je li primjereno da se premijer sekularne države sastaje u manastiru rekao je da nema problem da obilazi i vjerske objekte, budući da se, kako je naveo, trudi da bude premijer svih građana.
 
"Sve što je u Crnoj Gori je naše, zajedničko i treba da služi svima", rekao je Abazović.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )