Foto: Printscreen

Došla je u stanicu sa vidnim teškim povredama na licu, rekao je sagovornik.

Advokat Toma Fila izjavio je da oca "djevojčice iz kade", Uroša Pašajlića (38) ne bi branio iako je to protivnom advokatskom kodeksu".
 
Prema njegovim riječima, obaveza advokata je da brani klijenta.
 
Otac neuračunljiv
- Mi ne branimo čovjeka već krivično djelo. U svojoj praksi samo sam dva puta odbio da branim. U Podgorici kada je muškarac silovao, ubio i zapalio šestogodinju djevojčicu i čovjeka koji je silovao svoju majku. Da mi daju slučaj ovog oca, odbio bih ga – rekao je Fila.

Poznati advokat zgrožen je ovim slučajem i ono što može da kaže nakon višegodišnjeg iskustva jeste da mu se čini da je osumnjičeni otac neuračunljiv.
 
Volio bi čuti odbranu
- Ne mogu da zamislim da neko može da drži svoje dijete bez hrane i vode, zatvoreno u kupatilu i da ga ne upiše u školu. Volio bih da čujem kakva je njegova odbrana - doodaje Fila.
 
Jezivi slučaj koji se u Srbiji ne pamti otkriven je 24. marta ove godine kada je Ivana L. došla u policiju i prijavila partnera nasilnika. On je pet dana ranije pretukao. Nesretna žena policiji je rekla i da u stanu drži svoju omogodišnju ćerku zatvorenu u kupatilu.
 
- Djevojčica (8) je živjela sama u tom stanu, on je ponekad dolazio i obilazio. Živjela je u kupatilu, zaključana. Ključ je bio sa vanjske strane brave. Kada je otključano, ona je nađena u kadi, obučena. Nije imala vidljive povrede, ali je bila u katastrofalnom stanju. Cijeli stan je bio pun smeća - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja za Telegraf.rs.

Dodao je da je Ivana L. (47) ispričala policiji da on drži dijete u stanu koje povremeno obilazi.
 
Udarac glavom u nos
- Došla je u stanicu sa vidnim teškim povredama na licu. Rekla je da ju je Uroš udario glavom u nos i da misli da joj ga je polomio. Tada je navela da je saznala da on ima kćerku koju drži u stanu u Mirijevu i koju samo povremeno obilazi - rekao je sagovornik.
 
Potraga za Urošem
Od trenutka kada je nađeno dijete, za Urošem je bila raspisana potjera, a uhapšen je juče.
 
- Potraga za njim je bila raspisana 24. marta, uhapšen je četiri dana kasnije na Karaburmi pomoću baznih stanica mobilnog telefona - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.
 
Nekoliko krivičnih djela
Kao što je već ranije tužilaštvo saopštilo, Uroš Pašajlić se sumnjiči da je izvršio krivična djela nasilje u porodici, protivpravno lišenje slobode na štetu nevjenčane supruge, kao i krivična djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete.
 
U roku od 48 sati, osumnjičeni će iznijeti odbranu pred tužiocem, nakon čega će biti preduzete sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja svih navedenih krivičnih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret. Nakon saslušanja tužilaštvo će obavijestiti javnost o daljem toku postupka.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )