Foto: Nezavisne novine

U toku je velika akcija akciju kodnog naziva "Šljivice" kojom je obuhvaćeno 14 osumnjičenih od kojih je jedna u bjekstvu.

Akciju vrše pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Oni rade na rasvjetljavanju krivičnih djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštena trgovina, pranje novca.

U toku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na 11 lokacija koje su u vlasništvu ili ih koriste osumnjičena lica, kao i privremeno oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz,  i to na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Zvornika, Bijeljine i Šamca po naredbama Suda Bosne i Hercegovine.

"Do sada je pronađena određena količina cigareta i rezanog duvana bez akciznih markica Bosne i Hercegovine, dvije mašine za punjenje cigareta, jedna mašina za rezanje, mobilni telefoni, SIM kartice i ostali predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela", navode iz SIPA, prenose Nezavisne.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )