Foto: David Shankbone / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)

Čini se da se američki reper Kanje Vest nije šalio kada je u pitanju kandidatura za predsjednika SAD. Reper je poznat po aktivnostima koje ga stalno dovode u centar medijske pažnje pa je zato njegova najava kandidature shvaćena kao još jedan manevar privlačenja pažnje.

Međutim, reper je juče predao drugi set dokumenata i time dobio status kandidata po federalnom zakonu o kampanji. Ove vijesti su zatalasale društvene mreže koje već nekoliko dana bruje o Kanjevoj kanditaturi. Ono što se može izdvojiti kao preovlađujući stav kod komentatora jeste – ako je Tramp uspio, može i Kanje.

Demokrate upozoravaju da bi reper mogao da „otkine” jedan broj Bajdenovih glasova. Ove bojazni podgrijava i podrška koju je reper pružio Trampu na početku mandata.

Posebnu pažnju je izazvao Kanjeov  „program”. Svoju partiju je nazvao Birthday party (rođendanska zabava) jer kako kaže: „Ako pobijedimo, biće to svačija rođendanska žurka.”  Takođe je izjavio da će zemlju urediti po ugledu na Vakandu, fiktivnu zemlju iz Marvelovih stripova o Crnom Panteru.

Rane ankete pokazuju da bi se Kanje mogao nadati osvajanju dva posto glasova, mada je isuviše rano za donošenje konačnih zaključaka. Ostaje da se vidi kako će se kandidati snaći u kampanji koja će po svemu sudeći biti više medijska uz minimalan broj okupljana i mitinga usljed teške situacije zbog pandemije.

Ono što je sigurno jeste da rep zvijezda ima veliko iskustvo u korištenju medija za ličnu promociju.


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )